måndag 26 augusti 2013

Nya Verandan på Grand Hôtel invigd

Idag var jag bjuden på en presslunch till nya Verandan på Grand Hôtel, som efter en omfattande renovering nyinvigdes idag. Restaurangen har både fått ett exklusivt, internationellt utseende och ett nytt toppmodernt restaurangkök.
 För design och inredning har den Londonbaserade arkitektbyrån Richmond International stått för, som även gjorde inredningen av Cadierbaren. Här kommer det klassiska svenska smörgåsbordet tillsammans med en internationell à la carte stå i fokus på menyn. Och vi bjöds på Verandans vackra sommarutsikt över slottet och deras smörgåsbordet, ett smörgåsbord utöver det vanliga, jisses så mycket gott!
Den nya inredningen kändes både elegant och tidlös, och inslag av svensk tradition syntes lite var stans. Det fanns också massor av vackra utsmyckningarna och där har bland annat spetsbrodyrer från vintagebrudklänningar och den svenska floran stått som förebild. Färgskalan gick i vitt, mörkt blått, lila och grått och med vackra detaljer av brons. Jag som tycker om vackra golv tittade lite extra på just dem, av ljus marmor, med infällda toisetter och mönsterlagd mosaik. I taket hänger fantastiska kristallkronor, fritt tolkade av den oscarianska stilen som rådde under Grand Hôtels öppningsår 1874. I mitten av matsalen står ett hela 300 kilo tungt konstverk i brons, design Stefan Hasselberg i samarbete med Solidor. 110 sittande matgäster har Verandan plats för och alla kan njuta av den vackra utsikten mot Kungliga slottet.

Foto: Annette Eriksson, Annettes Skimmer

Inga kommentarer: