fredag 30 augusti 2013

Att anlita en Inredningsdesigner / Inredare

Jag får ofta frågor som
- är det lönt att anlita en inredningsdesigner?
- kan jag köpa bara några inspirationstimmar?
- kan du hjälpa mig att inreda och färgsätta hela mitt nya hus/lägenhet?
- kan du inreda min nya våning så den är inflyttningsklar när jag kommer hem efter min resa?
- kan jag ha dig som bollplank under vår lägenhetsrenovering eller vårt husbygge?
- mitt hem är snyggt men saknar värme/spänning, kan du styla till det så det blir mer personligt?
Ja frågorna är många men svaret är alltid det samma.... Ja visst!
Mina kunder har olika behov och önskemål och jag arbetar självklart alltid utefter kundens önskemål och unika behov.
Men eftersom frågorna är många så tänkte jag här visa lite kortfattat hur mina tjänster och min prissättning kan ser ut.  

Inredningsoffert
När du vill och behöver ha ett mer övergripande och omfattande resultat, och få hjälp med allt från det minsta till det största. Då är varje projekt unikt och jag presenterar en offert utifrån just ditt önskemål och projekt. När jag arbetar mot en offert börjar jag med att tillsammans med dig gå igenom dina önskemål, behov och krav på boendet. Utifrån mötet presenterar jag sedan en offert med samtliga kostnader på mitt arbete. Efter godkännande av offerten startar jag mitt arbetet, och eventuellt behövs det ytterligare något/några avstämningsmöten innan vi träffas för presentation av det färdiga förslaget. Ett förslag som presenteras med inspirationspannå/moodboard, förslag på möblering, produkter, färg- och ljussättning, textilier, accessoarer, inköpslistor, priser eller vad just ditt projekt innebär. 

Kanske att du sen vill göra inköp och resten själva utifrån mitt förslag, eller så vill du ha hjälp med inköp och tills allt är klart och på plats. Då presenterar jag en ny offert med de uppskattade timmarna som det kommer att ta, ja, det är upp till dig hur du vill ha projekt utformat.
En liten extra trevlig del med att anlita mig som inredningsdesigner är att jag får hos, inte alla men många, leverantörer och företag inredarrabatt. Brukar ligga på runt 10-30%, en rabatt som till största del går tillbaka till mina kunder. Ja det ska löna sig att anlita mig som inredningsdesigner tycker jag.
Jag arbetar inte heller bara med några leverantörer, utan arbetar med alla agenturer, leverantörer och butiker. På det sättet kan jag forma inredningarna precis efter mina kunders önskemål och stilar.

Inspirationsmöte
På ett inspirationsmöte går vi igenom dina önskemål, unika behov och krav. Inspirationsmötet innebär att jag ger dig en vision som du sedan själv förverkligar. Ett inspirationsmöte ger dig möjligheten att se ditt hem med nya ögon. Du får idéer och tips om färg- och ljussättning, konkreta förslag på möblering och andra förslag för att få ett optimalt boende med harmoni, trivsel och funktionalitet.
Ett inspirationsmöte tar ca 2 timmar, och efter mötet får du en dokumentation över det vi diskuterat under mötet sänt till dig. 

Kostnad: 4 200 kronor inklusive moms, utanför tullarna tillkommer restid.

Bollplank - Enstaka konsultationstimmar
Har du blivit hemmablind? Bara vill bolla någon idé? Ha en snabbgenomgång av något enstaka rum? Det går alldeles utmärkt, du ställer frågorna och jag ger dig svaren och idéerna utifrån ett vant inredningsöga. 
Kostnad: 1 150 kronor/timma inklusive moms, minimum 2 timmar, utanför tullarna tillkommer restid.

Ja som du ser så kan mina projekt se väldigt olika ut, och vara både stora och små, och funderingarna kan vara många, och du kanske funderar över eller behöver hjälp med något annat.
- att få ditt företags inredning trevligare
- få väntrummet till din tandläkarpraktik eller läkarpraktik trevligare
- få hjälp med att få till galleriet när du ska ha vernissage. 
Ja vad det än är, vad det gäller inredning och rummets design, så hjälper jag dig. Tveka inte att höra av dig!

Du kan läsa mera om mig och titta på bilder från mina tidigare jobb på min hemsida, och på min blogg annettesskimmer.se och på mitt Instagram @annetteerikssoninredare kan du läsa om mitt arbete och mina tankar kring inredning.

Välkommen att höra av dig!
annette@dinarumstockholm.com
Hoppas vi hörs och ses!

Inredning/styling: Annette Eriksson  Foto: Martin Cederblad

Inga kommentarer: