onsdag 26 februari 2014

Nytt nätt och tungt

Under Stockholm Furniture Fair 2014 lanserar designföretaget Straight förvaringsserien Keep. 
Keep som består av tre delar, ett skåp, ett bord och en ask, som alla tre visar upp en skön kombination av nätta och tunga material i sitt utförande. Produkter med unika och personliga egenskaper som ifrågasätter den praktiska förvaringen.Produkterna är tillverkade i björk kombinerat med tunga element som sten, metall och oljad valchromat. Formgivarna hade en ambition att ta fram en produktserie där man fokuserar på att lyfta värdet i det förvarade genom att integrera en subtil förvaringsfunktion i en möbel eller produkt.

Skåpet har en stomme i björk och detaljer i oljad valchromat. Lådan är konstruerat med en dörr utan gångjärn. Det öppnas genom att man lyfter av dörren och bakom skåpets tjocka väggar finns en liten plats till förvaring. Hyllan under skåpet fungerar som display.

Bordet är tillverkat i oljad valchromat där mitten av bordskivan är urfräst och upplevs som en visuellt tilltalande detalj. Stålskivan går att lyfta bort och under den kan betydelsefulla dokument förvaras. Benen som går rakt genom bordsskivan är i björk. Bordet har också en lillebror som bara sträcker sig några centimeter ovanför golvytan.

Min favorit bland de här produkterna är asken som är tillverkad i björk och försluten med ett tungt stenlock. En perfekt liten gömma för smycken och klockor. Stenlocket går också att vända på och fungerar då som en liten skål. Stenlocket finns i tre olika varianter, italiensk Carraramarmor, svensk Brännlyckanmarmor och svensk Diabas.Inga kommentarer: