fredag 27 september 2013

Brandsläckare

Brandsläckaren är väl inte den roligaste inredningsdetaljen, men kanske den viktigaste. Och nu äntligen, säger jag, har det kommit en från Firephant som man inte behöver skämmas för utan kan låta stå framme och finnas nära till hands om olyckan inträffar. 
Den traditionella cylinderformade brandsläckaren från 1818 har alltså fått sällskap av Firephant – en designsläckare i helt ny form och enkel att använd. En fjärdedel av svenskarna är tydligen osäkra på hur en brandsläckare fungerar så där och på designen har fokus legat när nya Firephant togs fram.  

Statistik från Firephant undersökning
  • 55 procent av de tillfrågade i undersökningen tror att glömda ljus är den vanligaste brandorsaken (enligt Brandskyddsföreningen är det spisen).
  • Närmare hälften av svenskarna (49 procent) är mest rädda för brand i sitt hem, följt av vatten- och fuktskador och inbrott.
  • Hälften av svenskarna saknar en brandsläckare (46 procent). Värst är det i åldersgruppen 20-39 år.
  • Drygt en fjärdedel tycker att brandsläckare är dyrt och onödigt.
  • 70 procent av de som bor i lägenhet har ingen släckare. Fyra av fem hus- och radhusägare har en brandsläckare.
  • Kvinnor är mer rädda för brand i hemmet än män, 55 procent jämfört med 41 procent. 
Firephant finns i storlekarna ett och två kilo samt i färgerna rött och vitt. Brandsläckaren finns på butikerna i ElecroluxHome-kedjan från och med den 1 november 2013. Pris: ett kilo från cirka 599 kronor och två kilo från 799 kronor. 
Bra julklapp till de där 70% eller fyra av fem.


Inga kommentarer: