tisdag 20 november 2012

Våren och sommaren 2013

Hela dagen har jag gått runt på pressvisningar, från tidig morgon på Östermalm till sen eftermiddag på Söder. Känns ganska härligt att gå runt och titta på våren och sommarens inredningsdetaljer så här mitt i novembermörkret.
Jag började hos Linum, som var en av de som överraskade mest med deras kollektion som skilde sig lite från deras vanliga enkla ränder. Nytt för säsongen är ett samarbete med formgivaren Malin Björklund som skapat vackra illustrationer och mönster för Linums kuddar. Vackra motiv från växtriket, och perfekta att kombinera med Linums enfärgade kuddar. Linum visade också härliga sängkläder, som ni vet att jag är lite svag för, och tunn skön frotté.


Vidare tvärs över gården från Linum ligger Mateus som var nästa stopp. Mateus visade upp ett nytt härligt tårtfat med sina fjärilar som dekoration, något att önska sig till sommartårtan.
Kanske sist på bollen, men de visade även upp en liten dödskalla att ha som dekoration eller som bordsplacering eftersom det fans en liten skåra i överkanten för namnlappar.


Vidare runt hörnan ligger Ceannis. Ceannis visade fina kuddar i härliga mönster och färger och en hel del jättefina väskor.Ner till Strandvägen och kolla in Mille Notti som visade upp sin kollektion som fått namnet With Love. Sköna sängkläder, härlig frotté, en ny snygg sänggavel och mysigt och mjukt till barnen.Vidare till Kamelos underbara värld. Kamelos ny kollektion med det sköna namnet Crystal Summer. Tänk dig ett hus vid havet, surfbrädan på verandan, sanddynor, kristallglas, beige sammetssoffa, vita ljusstakar, en skön mohairpläd på träbänken. Säsongen färger är alltså: beige, vitt med transparent glas.Himla visade sin kollektion hos Rehns Antikhandel, stans kanske mest Inspirerande antikhandel. Ja med en fond av vackra antikviteter och inte minst i en fantastisk vacker lokal fick jag leta mig fram till Himlas fina tyger och textilier som nästa säsong kommer att vara betydligt mer färgstarka än vad de visat upp de senaste säsongerna, ja det blir en färgstark säsong totalt måste jag säga.


Då var Östermalm avklarat och jag tog mig bort till Söder och Åhlens. Åhlens visade vårfärger, klara färger, härliga färger, pastellfärger, ja som jag sagt tidigare..vi går mot en färgstark vår och sommar.Dagens sista stopp var hos Studio Sankt Paul som byggt upp hela showroomet som ett charmigt hotell med piccolos, reception, matsal och allt, jätte fint! Här visades bl a Slettvoll, Mikaela Willers, Mimou.
Foto: Annette Eriksson, Annettes Skimmer

Det var allt för i dag, återkommer med flera visningar under morgondagen, trevlig kväll!

Inga kommentarer: