fredag 19 april 2013

Berns en självklar del av Stockholms nöje, kultur och gastronomi under 150 år

Trots regntunga moln över stan igår drog jag ut på stan som bjöd på en massa specialvisningar och mingel som jag var inbjuden till.

Startade på Bukowskis och kollade in Vårens Moderna. Såg några roliga figuriner och så hade det massor av fina dekorativa blommor.


Vidare till grannen Berns, som lagom till sitt 150-års firande släpper bok om Berns spännande tid sedan de slog upp portarna den 1 augusti 1863. Författaren till boken Lennart Jarnhammar diskuterade Berns 150-åriga historia med Erik Haag, gillar! under kvällen. Allt medan de åt sig igenom 150 år och berättade om hur allt började. Med konditor Heinrich Robert Berns start av hela nöjespalatset till hur Berns lanserade varitéunderhållning i Sverige, till varför Berns idag serverar Asiatisk mat. Fin, spännande och intressant bok om en av Sveriges främsta platser för flärd, festligheter och umgänge. Boken finns att köpa på Berns för ca 300 kronor. Här en liten sneak peek.Sen en snabb sväng förbi Kapland för att kolla in deras visning av Exklusiva Våren 2013, mycket glitter och ädla stenar....alltid kul att titta på!


Vidare till Strandvägen och Svenskt Tenn som hade vernissage på deras utställning Sommar. Och som alltid, inspirerande och fint hos Svenskt Tenn.Sen började jag att känna mig mätt på intryck, och i magen efter alla snittar, mingelmat och Champagne, så jag styrde hemåt. Men med ett stopp på vägen för att kolla in ett vernissage med designade smycken.
Idag väntar en rundvandring på stan för att låna upp produkter för ett stylingjobb till Leva & Bo i nästa vecka....hoppas att det inte kommer att regna alltför mycket.


Fot: Annette Eriksson, Annettes Skimmer

Inga kommentarer: