tisdag 7 februari 2012

Monica Förster för Nordiska Galleriet


Nordiska Galleriet fortsätter att utveckla produkter till sitt eget sortiment. I samband med Stockholm Design Week lanseras en ny produkt, Babushka-burk, designad av formgivaren Monica Förster. Babushka-burk, är tre små svarvade, handgjorda burkar i aluminium som kan sättas samman till en enhet, en hybrid mellan den klassiska ryska babushka-dockan och svenskt hantverk kan man säga.

På tal om Nordiska Galleriet så kommer dom inom kort öppnar en ny butik med adressen Riddargatan 7, en butik som också kommer att fungera som utställning och bas för danska Fritz Hansens svenska verksamhet. Under våren förbinds butiken med Nordiska Galleriets huvudbutik genom en trappa och ett nytt gångstråk öppnas då från Nybrogatan till Stureplan. Ja vad jag har förstått så är inte bara den här gången nytt för området utan hela kvarteret är i förändring, ska bli spännande att se när det är klart.

Idag öppnar Stockholm Furniture & Light Fair så idag blir det att vandra upp och ner längs mässgångarna, mässrapport kommer!


 

Inga kommentarer: