onsdag 15 juni 2011

Nespresso öppnar Flagship Boutique

Imorgon, 16 juni, öppnar Nespresso en ny innovativ konceptbutik på Kungsgatan 6, den sjätte i sitt slag i världen, och morse var jag och kickade på den.
Den nya butiken på hela 300 kvm, tre gånger så stor som den första på Biblioteksgatan, som i och med den nya butiken stänger imorgon.
I den nya konceptbutiken finns det så klart mer plats för kunderna och en utökad servicenivå, som heter duga! För förutom att butiken är både fin och lyxig så är den utrustad med: The Welcome Desk, med informationscentrum och kaffespecialister som guidar besökaren rätt. The Coffee Room, där besökaren kan fördjupa sig i konsten att smaka på kaffe med hjälp av kaffespecialitser. The Discovery Room, där man kan testa och känna på alla maskiner. The Club Room, där nya Club-medlemmar kan lära sig mer om alla förmåner och tjänster som Nespresso Club erbjuder. The Boutique, här hjälper kaffespecialister dig att välja kaffe. The Pick-Up Area, för dig som har ont om tid. Club-medlemmarna kan göra en beställning genom Nespresso Club och sen här hämta upp sina varor inom ca 1 timma.

The Recycling Area, här kan Club-medlemmarna lämna sina använda kapslar, bra!
Ja, det är inte ofta man upplever en så snygg och serviceminded butik i Sverige. Själv så kan jag inte låta bli att fundera över det hela... tänk att det "bara" är för att köpa kaffe och kaffemaskiner som man får sån fin service, medan när man ska köpa kapitalvaror som bilar tex så får man nästan be om ursäkt att man vill titta på en bil för flera hundra tusen... just det exemplet låg nära till hands eftersom jag just köpt bil och förundrades över ganska slöa och ointresserade bilförsäljare...










Bea Szenfeldt hade gjort fina baddräkter av återvinna Nespresso kapslar.



Foto: Annette Eriksson

Inga kommentarer: