fredag 26 december 2008

Lyxproblem

God fortsättning på er.. hoppas julen varit och är precis så behaglig som du önskat dig. Kanske du fått någon väldoftande parfym eller någon lyxig kräm för ansiktet eller kroppen, och känner att den måste förvaras som den bör.. i kylskåpet.
Ja vi förvarar smör i kylskåpet eftersom det härsknar i kontakt med syre, ljus och värme. På samma sätt reagerar en kräm baserad på vegetabilisk olja, alltså helt galet att krämer förvarar i ett varmt och ångigt badrum där temperaturen lätt stiger till 28°C eller mer. När korken eller locket på krämen eller kosmetikan är öppnad, kommer innehållet i kontakt med luft och bakterier tränger in och attackerar de ädla extrakten. Bakterier äter de värdefulla ingredienserna och kan t ex bilda skadeverkande ättiksyra som förminskar produktens effektivitet, och i värsta fall orsaka allergiska reaktioner. Ja när de här ämnen förvaras i 20°C multipliceras bakteriernas tillväxt upp till 30 gånger snabbare än jämfört med om de förvaras i 10°C...inte bra!
Och en parfym trivs bäst i 6-10 grader, skyddat från värme, solljus och syre. När en parfym öppnats påbörjar oxideringsprocessen och alkoholen att förångas vilket bidrar till att förändra dess karaktär och doft. Liksom vin kan en parfym lagras längre om den förvaras svalt och mörkt.
Ja som ni ser så är det sjutton inte lätt med det här heller.

Men säg vad som inte finns att köpa till våra lyxproblem! Coolers4u är ett kombinerat badrumsskåp och kylskåp som finns i två modeller - ett kylskåp som kan hängas direkt på badrumsväggen, eller stå fristående och ett fristående skåp med kylskåpsdel och underdel. Så nu har vi löst det här problemet också!... smöret och matvarorna kan nu få regera ensamma i kylsåpet och kosmetikan står snyggt och säkert i badrummet!
Läs mer på www.coolers4u.se

Inga kommentarer: