fredag 31 augusti 2012

Nyheter från BoConcept

Igår hade danska 60-årsjubilerande BoConcept pressvisning och visade upp sina nyheter. Nyheter som nya soffor med flexibla lösningar och byggbara till just dina behov, soffbord i marmor, sidobord och en hel del fina kuddar och inredningsdetaljer. Här några bilder.





Foto: Annette Eriksson, Annettes Skimmer

torsdag 30 augusti 2012

Sverigepremiär för italienska designköket Arclinea

Den italienska köksleverantören Arclinea, som tillverkar moderna kök i premiumsegmentet, kommer att finnas i Planoforms showroom på Karlavägen 62, Stockholm, från början av oktober. 
Själv så kommer jag att titta närmare på köken i slutet av september och återkommer mer om det då. Tillsdess, två bilder på köken. 


onsdag 29 augusti 2012

Inte i min smak direkt..

I en våning i NYC med "unique and eye-catching furniture", ja det håller jag med om, såg jag nog den speciellaste och fulaste matgrupp som jag någonsin sett... Men men smaken är ju delad som tur är, tänk så tråkigt det skulle vara annars.

tisdag 28 augusti 2012

Myshöjare

När jag var uppe hos Polhem PR och tittade på julen så såg jag den här.. ja vad sjutton ska jag kalla den för? Det är i alla fall en eldkälla med glas omkring, ungefär som en fejköppenspis fast ändå inte, ja ni ser vad det är. Kommer att finnas på Clas Ohlson inom kort och jag tror att jag ska slå till på en.

måndag 27 augusti 2012

Rosettupphängt

Jag är inte så mycket för "gullig" inredning, om det inte gäller barnrum då. Och rosetter måste jag ändå räkna som lite sött och gulligt, men tydligen inte när den är i större format och mässing. För den här fina mässingsrosetten såg jag på Svenskt Tenn och den skulle lätt kunna ha hemma.

Foto: Annette Eriksson, Annettes Skimmer

fredag 24 augusti 2012

Broste Copenhagen öppnar på Sveavägen

Jag har precis varit och tittat på danska Broste Copenhagens ny concept store på Sveavägen 94, Stockholm, som öppnar i morgon. En butik i två plan med massor av fina detaljer till hemmet. Speciellt tyckte jag om deras porslin, till mycket bra priser. Värt att kolla in!






Foto: Annette Eriksson, Annettes Skimmer

Finaste lilla sidobordet

Visst är det fint... sidobordet Oolong av svart mattlackat järn som jag såg när jag var hos Svenskt Tenn igår, pris 7 500 kronor.
Foto: Annette Eriksson, Annettes Skimmer

torsdag 23 augusti 2012

Josef Frank tapeter

Svenskt Tenn har arbetat om Josef Franks tapetmönster utifrån originalskisserna och samtidigt gått tillbaka till traditionellt limfärgstryck. Och i morse var jag och tittade på alla vackra mönster och tapeter som finns i butik fån och med idag. Förutom limfärgstrycket så återlanseras två mönster - Söndagsmorgon och Sagoträd - efter ett längre uppehåll och mönstret Eldblomman kommer i en ny blå färgställning. Varför inte låta ett eller flera rum blomma ut ordentligt där hemma!

 Sagoträd


 Eldblomman


 
 Söndagsmorgon


Foto: Annette Eriksson, Annettes Skimmer

Förvaring

Det eviga problemet med förvaring verkar bara blir värre och värre. Då är det alltid välkommet med nya smarta förvaringsutrymmen, såg att Hilding kommit med en ny säng med just förvaringsutrymme. Visst funkar det med lös förvaring under sängen, men då blir det svårt att städa och alltid lite meckigt att få fram prylarna. Så går du i sängköpartankar och behöver förvaring varför inte provligga den här sängen. Resårsängen heter Compact Living och finns i storlekarna 80, 90, 105 och 120 centimeter, 90 sängen ger plats för 340 liter och 120 sängen 470 liter.


onsdag 22 augusti 2012

Alessi nyheter

I morse var jag och tittade på Alessis nyheter. Och nu kan jag upplysa om att du kan få dina julpepparkakor i modell Alessi. Annat nytt var en hel del till skrivbordet, julgranen och fruktuppläggning. Och jag bara undrar, vem kan vara utan bananställningen... Marcel Wanders supersnygga serie med vackert mönster växer och finns nu förutom på porslin och bestick bl a på kastruller och stekpannor.












Foto: Annette Eriksson, Annettes Skimmer