måndag 28 februari 2011

Whyred + Folkform

Till slutet av februari kan man se ett samarbete och en installation av Folkform i Whyreds flaggskeppsbutik. Ljusstaken Candle Collages fastnade jag för och är en av sakerna som visas och går att köpa på plats eller hos Gallery Pascale.

fredag 25 februari 2011

Sommarplaner

Hur ser det ut, har du börjat på att planera vad du ska köpa till terrassen eller trädgården till sommaren? Går du i belysningstankar så såg jag en hel del fint hos spanska Vibia. Den bågformade och den parasolliknande belysningen kändes nya, och ska jag vara riktigt ärlig så vara det inte bara belysningarna som föll mig i smaken...visst ser det härligt ut med både vyn över Medelhavet och poolkanten!...





Sittvänlig

Ikeas nya stol Reidar tycker jag ser ganska okej ut, den är av pulverlackad aluminium, finns i fem färger och kostar 499 kronor.



Foto: Ikea Livet hemma/Nina Broberg

torsdag 24 februari 2011

Sommar på Indiska

Igår trotsade jag kylan, ja går vi mot en istid eller?...och gick upp till Indiska på Drottninggatan för en pressfrukost och tjuvkik på sommarens produkter hos Indiska. Som vanligt visade de små söta och charmiga produkter...så som den fint målade träasken, koppen med fint fågeldekor på insidan, miniväxthus, fågelbad och färgglada textilier.
Och efter att ha tittat in på sommaren känner jag ännu mer att jag vill sätta ner foten och säga att nu sjutton får allt bli lite varmare!





onsdag 23 februari 2011

Titta!... här har vi en till, ja en påklädd lampa, som jag skrev om här i måndags. Tredje!.. ja men då måste det väl ändå vara en trend...
Den här gulingen är designad av David Taylor, Made By.

tisdag 22 februari 2011

Knubbig teservise

Den här fina teservisen, designad Jonas Wagell för danska Muuto såg jag ute på mässan. Gillar den sköna knubbiga formen och de överdimensionerade knopparna, påminner lite om en leksaksservis.

måndag 21 februari 2011

Finklädda lampor

Nu ska lamporna kläs fina. Den här lampan Baklava är designad av arkitekterna Claesson Koivisto Rune för Örsjö Belysning..näpen!

Men näpen, det kanske passar ännu bättre på Angelika Mörlein golvlampor i serien Grand Hotel med namnen Birgitte, rosa fluffiga, och Miriam, svart/vita. Inspirerade av chic fransyska och personalens uniform på hotellet.



torsdag 17 februari 2011

Nytt från Ikea

Ikea visar mer sommar och aprilnyheter, här har jag plockat ut några.




Uppdukat för sköna sommardagar på serierna Solbränd och Grönska,

Ny servis, elfenbensvita Skyn


Sött för de allra minsta, Lek Cirkus

Ny soffserie, Tidafors


Belysning, serie Foto och Varmluft

Kollektionen Dagny med kuddar och gardiner

Förvaring Just

tisdag 15 februari 2011

Mjukare tid

Det där virkade och stickade är inte riktigt min stil, men de stickade klockorna som finns ute i butikerna nu har ändå en viss charm tycker jag. Just de här såg jag på Nordiska Galleriet.

måndag 14 februari 2011

Flexibla garderobslösningar

Montana pressenterar ett helt nytt garderobskoncept, Montana Wardrobe som bryter med gängse idé om garderoben som ett skåp eller rum till förvaring av kläder och skor. Här visar man istället ett flexibelt modulsystem och att en garderob inte alltid behöver fylla en hel vägg. Modulerna kan sättas på hjul, hängas på väggen och mera bli till en oregelbunden möbel i rummet. Finns i en hel färgpalett och kombinationen i färgen Coffee kostar 122 586 kronor, kombinationen i Snow kostar 44 256 kronor och kombinationen i City Red kostar 63 034 kronor.


fredag 11 februari 2011

Udda golvlampa

Är du ute efter en annorlunda golvlampa så såg jag den här på Nordiska Galleriet, Talisien 2, cherry wood av Frank Lloyd Wright...men bli inte allt för sugen på lampan, ja om du inte har en stor plånbok, närmare bestämt 37 915 pix!

Acne Studio - Nya Berlin Collection

I går kväll visades Acne Studio och Jonny Johanssons senaste projekt Nya Berlin upp på Nordiska Galleriet. Projektet består av två fåtöljer och tre soffor i sköna former, däremot inte så sköna att sitta i. Men som sagt vackra former och med möjlighet att kläs i fina tyger. Den smala soffan som syns både i rosa och i blågrått på bilderna kan jag tänka mig skulle passa utmärkt i en trång passage eller gång. Blir du sugen på att även klä ditt hem i Acne så får du hosta upp 30 000 kronor för en fåtölj och 50 000-75 000 kronor för en soffa.



Foto Annette Eriksson

torsdag 10 februari 2011

Copacabana av Jaime Hayón

Den här snygga lampan Copacabana av Jaime Hayón såg jag när jag var på Nordiska Galleriet migel, och sen också uppe på NK Inrednings pressfrukost igår. Ja det brukar ju vara så att när man hittar något snyggt i någon butik här hemma så kan man vara ganska så säker på att man kommer att se produkten i de flesta butiker med liknande inriktning/prisklass här i stan...sa nån följa John och att vi är ganska likriktade? Den här lampan tror jag ska få hänga över mitt köksbord i alla fall!

Foto Annette Eriksson

Nordiska Galleriet - Arne Jacobsen

I förrgår var jag på mingel och fick höra om och titta lite närmare på Arne Jacobsens klassiska rum 606 från SAS Royal Hotel i Köpenhamn. Går du förbi Nordiska Galleriet, Nybrogatan, så passa på att titta in i fönstret så ser du också klassikerna.


Foto Annette Eriksson

22 designers på Biologiska museet

Igår eftermiddag var jag på en utställning på Biologiska museet ute på Djurgården. En utställning där 22 designers ställer ut sina föremål/bilder i museets montrar och bland alla djur. Mycket effektfullt och spännande sätt att visa föremålen. Har du tid så missa inte att gå ditt, men du måste snabba dig för utställningen håller bara på ett par dagar, stänger på lördag klockan 15.









Foto Annette Eriksson